wrapper

У улици „Лепше Стаменковић“ почели су радови на замени водоводне мреже која је изграђена још 1965. године и на којој је последњих 10 година регистровано 110 кварова.

Радови се изводе на траси дужине 1280м профила Ø 110 и 175м профила Ø63 за два стамбена прилаза. Одабране су цеви од тврдог полиетилена за радни притисак од 10 бара. Вредност инвестиције је 28 300 000 динара.

Ове радове данас је обишао и градоначелник Лесковца Горан Цветановић и рекао да ће све време док траје извођење радова, стара водовдна мрежа бити у функцији и да грађани неће имати прекиде у водоснабдевању.

На основу спроведених јавних набавки изабран је извођач радова Ветриком из Београда.

По усвојеном динамичком плану који је доставио извођач радова, предвиђена је реконструкција улице за 90 календарских дана.

Иначе, због конфигурације терена, улица Лепше Стаменковић припада другој висинској зони. Она се снабдева водом  из правца улице Народни фронт преко станице за подизање притиска. Станица за подизање притиска је претходним пројектом осавремењена и умрежена у СКАДА систем.

Тиме је омогућено двадесетчетворочасовно праћење података у информационом центру Водовода, који у случају застоја у раду пумпе, одмах позива службу за одржавање мреже да интервенише на терену. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија