wrapper

У централном градском парку, код фонтане, пуштањем стотине зелених балона, обележен је Светски дан деце оболеле од рака.

Скупу се обратила волонтерка Националног удружења родитеља деце оболеле од рака, НУРДОР, Данијела Павловић.

„Хвала вам што сте ту да пружимо подршку свим нашим малишанима који су тренутно на лечењу у Нишу, Крагујевцу, Београду и Новом Саду. Хвала вам што сте ту како бисмо се заједно сетили свих малих хероја који нажалост, нису више са нама физички али су увек ту у нашим срцима. Лично сам се и сама као дете пре више од десет година сусрела са овом тешком болешћу, па због тога са сигурношћу тврдим да у овом тренутку малишанима који су тренутно на лечењу наша подршка неописиво значи, зато што су пружена рука, лепа реч, подршка и нада исто толико важне као и медицинска терапија”, казала је Павловићева.

Уиме локалне самоуправе присутнима се обратила заменивца градоначелника, Јасмина Ранђеловић.

„Град Лесковац подржава овај скуп као и само Удружење, свесни смо значаја које ово Удружење има у подизању свести о тешкој чињеници да у Србији постоји велики број деце која оболе од рака. Малигне болести код деце представљају други узрок смртности, одмах иза саобраћајних незгода. Кампања „И ја се борим“, усмерена је на прикупљање средстава за изградњу и адаптацију новог хематолошког одељења у Нишу, и као лекар свесна сам значаја који ово одељење има, како за пацијенте, родитеље, тако и за здравствене раднике. Овим путем позивам све људе добре воље који су у могућности да на било који начин помогну изградњу одељења, како би најмлађи хероји имли што боље услове и савремене апарате за рану дијагностику и ефикасно лечење“, апеловала је Ранђеловићева.

Град Лесковац ове године донирао је НУРДОР са 100 хиљада динара намењених организовању пријема поводом Нове године. Ово је друга донација упућена овом удружењу. Прошле године се град Лесковац одрекао пријема поводом Дана државност, дониравши новас НУРДОР-у.

Скуп је подржао и градоначелник Лесковца, Горан Цветановић, коме је уручена захвалница овог удружења.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија