wrapper

Градске установе и институције оживеле су током ове ноћи, упознајући посетиоце са културном баштином, старим Лесковчанима и другим бројним садржајима и неиспричаним причама.

Ноћ музеја обележена је у Народном музеју, Народној библиотеци, Градској кући, Лесковачком културном центру, Центру за економику домаћинства, у Етно музеју младог Николе Миловића.

У Народном музеју поред концерта класичне музике, организован је и обилазак сталне поставке.

 - Овога пута имамо разлога да будемо заиста поносни јер је Народни музеј од Музејског друштва Србије добио награду за најбољи музеј у 2015. години. Хвала сарадницима у музеју, али и хвала граду Лесковцу који је стао иза свих пројеката које је Народни музеј радио протеклих година и сада може и да се дичи тиме да има најбољи музеј у Србији - рекао је директор Народног музеја Владимир Ђорђевић.

 Народни музеј посетио је и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

- Основна идеја ове манифестације јесте да се великом броју пре свега младих људи омогући да посете музеј и ван радног времена, и то баш у вечерњим терминима који су обично посвећени забави. Ноћ музеја је за нас посебна и због поставке која је први пут приказана јавности прошле године. Управо захваљујући овој поставци на чије се обнављање чекало 40 година Музејско друштво Србије доделило је Народном музеју у нашем граду награду Михаило Валтровић, највишу награду у мезеолошкој делатности - изјавио је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Пре музеја градоначелник је посетио и Народну библиотеку „Радоје Домановић“где је приређена изложба фотографија старог Лесковца. Изложбу су отворили мастер историје Милан Трајковић и Гордана Ђорђевић, директорка библиотеке, уз извођење глумачких вињета Петре Димитријевић и Филипа Радивојевића, глумаца лесковачког позоришта.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија