wrapper

У Лесковачком културном центру данас је одржан 29. по реду Сајам запошљавања у организацији Националне службе за запошљавање, у циљу сусретања послодаваца и незапослених лица.

Потребу за новим радницима исказало је 16 послодаваца из области текстилства, прехрамбене, прерађивачке, електроиндустрије, трговине и осигурања који ће Лесковчанима понудити око 200 нових радних места.

Сајам је отворио градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је казао да је лесковачка локална самоуправа протеклих година уложила велике напоре да створи позитивну пословну климу у граду, како великим страним инвеститорима тако и локалним малим и средњим предузећима без којих се не може замислити економски и привредни развој Лесковца.

- Подаци са евиденције Националне службе за запошљавање показују да смо, у остварењу тог циља, остварили велике помаке. У протекле четири године број незапослених у Лесковцу смањен је за око 5000, а Град Лесковац бројним мерама попут подстицаја за самозапошљавање, финансирања обука за потребе познатог послодавца или јавних радова настоји да ту статистику додатно поправи. Компанија Јура је последњих месеци упослила 200 нових радника, а још 150 запослиће до краја 2017. Већ је завршен и већи део радова на реконструкцији зграде некадашње Синтетике па се овај простор увелико припрема за нови погон компаније Џинси и запошљавање још око 300 радника. Очекујемо да у Лесковац, уз помоћ Владе Републике Србије, ове године стигне још једна велика фабрика, а истовремено радимо на томе да малим и средњим предузећима у нашем граду омогућимо што боље услове за пословање. Зато се надам да ћемо на наредним сајмовима запошљавања имати још већу понуду нових радних места за Лесковчане, рекао је градоначелник Цветановић.

Галерија слика

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија