wrapper

У просторијама Дома културе у Вучју данас је одржан 14. по реду Фестивал дечјих песама на коме су се у певању надметали ученици лесковачких основних школа. 

Фестивал је отворио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић који је казао да такмичења попут овога омогућавају деци да искажу своје таленте али и су и вишеструко корисна с обзиром на то да музика има велики утицај на психо-физички развој детета.

- У савременом свету у коме доминира популарна култура, деца су све изложенија неквалитетним музичким садржајима. Зато су овакви фестивали значајни, јер је неопходно да се код деце промовишу праве вредности и да малишани певају песме које су примерене њиховом узрасту. Град Лесковац је финансијски помогао организацију ове манифестације и  наставићемо да подржавамо сва дешавања која омогућавају нашим најмлађим суграђанима квалитетно дружење и едукацију, рекао је градоначелник Цветановић.

Фестивал су организовали Дом културе Вучје, Учитељско друштво Лесковац и Градска организација "Пријатељи деце", а манифестацију је финансијски подржао Град Лесковац.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија