wrapper

Поводом почетка другог полугодишта, градоначелник Лесковца Горан Цветановић и начелница Градске управе за друштвене делатности Сузана Станковић Илић одржали су састанак са директорима свих основних и средњих школа на подручју града.

Укупно опредељена средства у буџету града за област образовања у овој години износе око 517.000.000 што је више у односу на 2016. када су ова издвајања била у висини од око 424.000.000 динара.

На састанку је наглашено да ће у марту ове године бити исплаћене јубиларне награде за 2016. годину, као и путни трошкови за 7. 8. и 9. месец 2016.

Овом приликом било је речи о инвестицијама које су реализоване у погледу унапређења услова за боравак ученика у школама од почетка школске године до данас.

Поред тога, градоначелник је говорио и о улагањима која ће бити реализована у овој години. Очекују се санације кровних конструкција у издвојеним одељењима у Дрћевцу и Славујевцу, као и у Основној школи „Славко Златановић“ у Мирошевцу. Уколико средства буду одобрена очекује се и почетак адаптације Дома војске за потребе Музичке школе са Градском концертном двораном.

Цветановић је истакао да ће у овој години бити енергетски саниране основне школе „Трајко Стаменковић“, „Јосиф Костић“, „Васа Пелагић“ у Лесковцу, „Бора Станковић“ у Губеревцу, „Вук Караџић“ у Печењевцу, као и Основна и Средња школа у Вучју „Бора Станковић“ и „Светозар Крстић Тоза“.

Преко програма „Јачање социјалне инфраструктуре у општинама  погођеним мигрантском кризом“, у текућој години очекује се побољшање енергетске ефикасности и изградња дневног боравка у Школи за основно и средње образовање „11. октобар“ у Лесковцу.

У 2017. години, како је истакнуто на састанку, биће реконструисана и изграђена игралишта у школама у Брзи, Номаници, Манојловцу, Локошници и Добротину, као и у ОШ „Коста Стаменковић“ у Лесковцу. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија