wrapper

У сали Скупштине града данас је одржана прва у низу презентација пројекта "Подршка социо-економској стабилности у региону западног Балкана", који финансирају Влада Немачке и Град Лесковац.

Суграђани који су заинтересовани за покретање или развој постојећег посла данас су могли да добију све потребне информације о начину конкурисања за донацију у опреми или материјалу просечне вредности у износу од 2.400,00 евра.

Присутне је поздравио градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је казао да локална самоуправа жели да буде подршка свима који имају креативне пословне идеје и жељу да покрену или развију постојећи посао.

-У том циљу локална самоуправа спроводи бројне мере активне политике запошљавања, али нам је изузетно важна и драгоцена помоћ организација попут немачке организације Хелп, са којом смо у претходних неколико година, у нашем граду помогли 242 корисника кроз донације у опреми. И овог пута, нарочиту предност у добијању грантова просечне вредности у износу од 2400 евра, имаће незапослени, млади, жене, особе са инвалидитетом и припадници националних мањина. То је добра прилика да теже запошљиве категорије становништва себи обезбеде егзистенцију кроз одрживо пословање које ће бити од користи за читав град, рекао је градоначелник Цветановић.

У оквиру пројекта, у Лесковцу ће бити подржано најмање 50 микро бизниса у њиховим намерама за започињање или развој пословних делатности.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија