wrapper

Данас jе одржана седница Скупштине Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, којој су присуствовали председници и представници општина Јабланичког и Пчињског округа као и привредних субјеката који су међу оснивачима Центра.

На дневном реду нашли су се усвајање извештаја о раду за 2016. и плана рада за 2017. годину, као и измене Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић, који је недавно изабран за председника Скупштине Центра за развој, истакао је да у финансијском извештају највише забрињава то што је Центар у минусу од 28.000 евра, који је првенствено условљен неисплаћивањем потписаних уговора, недостатком одобрених пројеката, као и неисплаћивањем уговорних обавеза оснивача Центра.

Он је истакао и да је незадовољан бројем пројеката које је Центар реализовао на подручју града Лесковца и да је потребно дефинисати пројекте од значаја за сваку локалну самоуправу и у том правцу деловати.

- Без обзира на успешност Центра у реализацији појединих донаторских пројеката, у протеклом периоду сарадња са општинама била је у другом плану. Задатак Центра за развој је да те грешке исправи у што краћем року и оствари конкретну сарадњу са оснивачима како би и бенефити њиховог рада били видљивији за грађане Јабланичког и Пчињског округа, рекао је Цветановић.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија