wrapper

Локални координациони тим за борбу против трговине људима одржао је трибину поводом 18. октобра, Међународног дана борбе против трговине људима.

На трибини која је била намењена средњошколцима говорило се о начинима на које трговци врбују људе, како особа може бити експлоатисана и како препознати жртву трговине људима.

Борба против трговине људима захтева озбиљан приступ свих релевантних институција и организација на националном али и на локалном нивоу, истакла је помоћница градоначелника Мина Цветановић, која је казала да Град Лесковац може да се похвали ефикасним локалним координационим тимом за борбу против трговине људима, који је основан 2013. године.

- У његовом саставу су стручњаци из полиције, судства, тужилаштва, Центра за социјални рад, Дома здрављ, Црвеног крста и Канцеларије за младе Града Лесковца. Град је у протеклом периоду доста пажње посветио и заштити најрањивијих група, пре свега кроз унапређење услуга социјалне заштите и модернизацију Центра за социјални рад. Највећа инвестиција је свакако реконструкција и комплетно опремање сигурне куће, која је повезана видео надзором са Полицијском управом у Лесковцу, рекла је Мина Цветановић.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија