wrapper

У Центру за стручно усавршавање у образовању данас је организована трибина "Етичке дилеме у социјалној заштити" у организацији Коморе социјалне заштите.

Етички кодекс социјалне заштите неопходан је механизам за очување и унапређење квалитета социјалне заштите.

- Овај кодекс се примењује у свим областима односно сферама социјалне заштите и односи се на све стручне раднике и сараднике. Данас у Лесковцу није промоција кодекса већ разговор са представницима социјалне заштите о етичким дилемама и проблемима који се јављају у непосредном раду  и начинима на који могу да превазиђу неке критичне теме из ове области, рекла је Србијанка Ђорђевић, директорка Коморе социјалне заштите.

Присутне је поздравила и помоћница градоначелника Мина Цветановић која је казала да су етичке дилеме присутне у готово свакој професији, а нарочито у раду са осетљивим групама који прати сложена проблематика, какав је случај у установама социјалне заштите.

- Град Лесковац настоји да континуираним подизањем квалитета социјалне заштите одговори на потребе најширих категорија становништва, да подигне стандарде и доступност одређених облика социјалних услуга и помоћи и да истовремено социјалним радницима омогући што боље услове за рад, навела је Мина Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија