wrapper

У Пољопривредној школи одржана је Зимска школа, традиционална манифестација на којој пољопривредни произвођачи имају могућност да се информишу о новим технологијама, заштити својих култура или о начинима за добијање субвенција за даљи развој своје производње.

Зимску школу посетио је и градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је овом приликом истакао да су у савременој пољопривредној производњи веома значајне сталне едукације пољопривредних произвођача, како би остварили што веће приносе и били што конкурентнији на тржишту.

- Лесковац је аграрни град и може да се развија од пољопривреде, али је потребно што више младих људи окренути овој делатности. Зато ми је нарочито задовољство што се ова предавања одржавају у Пољопривредној школи, јер она треба да нам да стручан кадар који ће искористити све благодети наше плодне земље и унапредити пољопривреду у нашем крају, нагласио је Цветановић.

Цветановић је такође казао да ће пољопривредницима крајем марта бити исплаћене заостале субвенције града за 2016. годину, а да ће пољопривредни произвођачи од јуна моћи да конкуришу за нове видове помоћи у овој години.

Трећег дана Зимске школе пољопривредници су могли да стекну нова сазнања о најновијим технологијама у гајењу малине, резидби вишње, органској производњи, ИПАРД програму и другим темама. Претходна два дана предавања у склопу Зимске школе одржана су у Доњој Јајини и Бојнику. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија