wrapper

У Вучју је данас трећу годину заредом одржана манифестација Дани крушке која има за циљ промоцију пољопривредних произвођача и ове културе по којој је вучјански крај препознатљив.

Од целокупне површине под крушком на територији града, половина засада налази се у вучјанском крају, а данашња манифестација била је добра прилика да произвођачи покажу најбоље од овог воћа, добију корисне савете од стручних служби, као и вредне награде које ће им помоћи у даљем развоју производње.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић рекао је на данашњој манифестацији да пољопривредници могу да рачунају на подршку града, који је ове године за пољопривреду издвојио 160 милиона динара.

- Јуче је завршен конкурс за доделу субвенција пољопривредним произвођачима и надам се да и међу вама има оних који су аплицирали за ова средства, рекао је Цветановић.

Он је такође казао да локална самоуправа брине и о другим сегментима живота истакавши да је у Вучју недавно, након 40 година без икаквих улагања, реконструисано школско двориште и да се ускоро очекује и почетак изградње секундарне водоводне мреже у овом месту.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија