wrapper

У Центру за стручно усавршавање у образовању данас је одржано стручно предавање на тему примене Закона о приватном обезбеђењу са освртом на сегмент техничке заштите, како би заинтересована лица добила детаљнија упутства о новинама које овај закон доноси.

Према новом Закону о приватном обезбеђењу, који је ступио на снагу 1. јануара 2017. године, послове приватног обезбеђења моћи ће да раде само фирме које имају лиценцу за обављање ове делатности, а лиценце ће морати да имају и њихови запослени на пословима обезбеђења. Циљ новог закона је регулисање и професионализовање области приватног обезбеђења, која до сада није била прецизно уређена.

- Потреба за овим законом је велика с обзиром на то да субјекти приватног обезбеђења имају значајну улогу у очувању безбедности појединаца, објеката и других материјалних добара која није обухваћена заштитом од стране надлежних државних органа. Његова примена омогућиће транспарентнији увид у пословање фирми које се баве приватним обезбеђењем и техничком заштитом, боље регулисати начин, обим и услове њиховог рада као и област постављања система видео-обезбеђења, рекла је помоћница градоначелника Марија Јовановић.

Обука за добијање потребних лиценци је у току, а до сада је издато око 14500 лиценци физичким лицима, а око 150 правним лицима.

На предавању у Центру за стручно усавршавње говорили су представници Удружења за приватно обезбеђење Привредне коморе Србије и фирме Мултитек електроник.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија