wrapper

На простору Земљорадничке задруге "Зелена звезда" у Винарцу данас су организовани пети по реду Дани парадајза, манифестација којој су присуствовали око 300 повртара, представници семенских и хемијских кућа и немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ.

Овај скуп био је добра прилика да произвођачи добију информације о новим технологијама узгајањама, као и новим сортама парадајза и програмима заштите.

Дани парадајза окупљају и све већи број младих повртара из лесковачког краја, који ову манифестацију користе не само за одабир хибрида и програма заштите, већ и да се међусобно умреже, размене знања и искуства о начинима узгајања али исто тако и разговарају о проблемима на које наилазе у производњи повртарских култура. Манифестацију је ове године подржала и немачка организација за међународну сарадњу "ГИЗ" у оквиру пројекта "Подстицање запошљавања младих".

Манифестацији је присуствовао и градоначелник Лесковца Горан Цветановић који се представницима немачке организације ГИЗ  се захвалио на одличној досадашњој сарадњи и помоћи при запошљавању младих пољопривредних произвођача.

- За Лесковац као пољопривредни крај улагање у пољопривреду и „фабрике на отвореном“ неопходно је за економски развој читавог града. Цифра од 160 милиона динара које смо у 2017. години определили за пољопривреду, показује да озбиљно схватамо њен значај, рекао је градоначелник  Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија