wrapper

Јавно-комунално предузеће „Водовод“ угостило је представнике водовода из преко 20 градова Србије.

Данашњи округли сто био је посвећен актуелним изазовима у водоснабдевању и темама попут заштите изворишта, квалитетног водоснабдевања и финансијске независност самих водовода.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић казао је овом приликом да градови и општине имају обавезу да подрже водоводе да се изборе са проблемима и унапреде квалитет услуга.

- Као одговорна локална самоуправа, тежимо да створимо услове да вода стигне до сваког потрошача у нашем граду и да квалитет услуге буде на највишем нивоу. Лесковац успешно одговора том задатку. У прилог томе говоре десетине километара замењене и изграђене водоводне мреже и стабилизација пословања самог Водовода, који је сада успешно јавно предузеће, рекао је градоначелник, подсетивши да је у претходне три године у реконструкцију водоводне мреже у граду уложено око 5 милиона евра.

Градоначелник је такође казао да ће наредне године бити изграђен и нови колектор при постројењу за пречишћавање отпадних вода, за шта ће помоћ у износу од 500 милиона динара добити од Владе Републике Србије. На тај начин ће Лесковац бити један од првих градова Србије који има комплетно опремљену комуналну инфраструктуру.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија