wrapper

Канцеларија за младе Града Лесковца уз подршку Центра за социјални рад оформила је Волонтерски центар како би се на непосредан, доступан и квалитетан начин кроз ангажовање волонтера, помогло суграђанима који имају проблем у свакодневном функционисању.

Задатак Волонтерског центра града Лесковац је да, поред пружања помоћи угроженом становништву са територије града Лесковца у свакодневном животу, афирмише вредности и идеју волонтирања као принципа помоћи, солидарности и самопомоћи, чиме ће се подстаћи коришћење постојећих људских ресурса.

Волонтерски центар пружаће помоћ суграђанима кроз услуге:

1. сектора социјалне помоћи;

2. сектора здравља и посебних потреба;

3. сектора уметности, културе, спорта и образовања;

4. сектора заштите животне средине и туризама.

Волонтерски центар бавиће се и организовањем волонтерских кампова, радних акција.

У Канцеларији за младе сваког радног дана биће отворен колцентар за пријаву заинтересованих волонтера и корисника услуга Волонтерског центра на број телефона 016/216-961. Такође, на сајту Канцеларије за младе постоји образац за пријаву волонтера електронским путем.

Стручни радници Центра за социјални рад пружаће волонтерске услуге правне и психосоцијалне помоћи нашим суграђанима којима је наведена помоћ потребна. Те услуге пружаће психолог, педагог и правник Центра за социјални рад, сваке среде у Омладинском клубу града у периоду од 17 до 19 сати, али уз предходну пријаву корисника телефоном, мејлом или лично у Канцеларији за младе која се налази у згради „Осмоспратници “ на првом спрату.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија