wrapper

У Градској кући у Лесковцу, отворен је клуб за децу „Дечији музејон“.

Отварању „Музејона“ присуствовао је градоначелник Лесковца, Горан Цветановић рекавши да је веома важно да децу васпитавамо тако да поштују духовне вредности, традицију, материјалне и нематеријалне културне баштине, док је обавеза одраслих да им створе услове и садржаје у којима би упознали своју културу, њен значај и улогу у животу. Схватање важности културе веома значајно утиче на формирање младе личности, нарочито у данашњем времену великих друштвених промена, у ери технолошког и информатичког напретка, када се стиче утисак да је развој културе запостављен и не прати развој друштва.

Иницијатива за отварање оваквог кутка потекла је од запослених у Народном музеју у Лесковцу, а пројекат су финансирали Министарство културе и информисања и град Лесковац са око 700 хиљада динара.

„Овај прелепи дечији кутак, доказује да се без превеликих улагања, а са пуно ангажовања, стручности и љубави, може постићи много“ рекао је градоначелник.

„Дечији музејон“, смештен је у простору Градске куће, издвојеног објекта Народног музеја у Лесковцу и опремљен је савременим техничким и наставним помагалима као и дидактичким материјалом који ће омогућити деци да на очигледан начин кроз игру, музејске експонате, реплике музејских предмета и интеракцију и дружење са кустосима створе близак однос са културном баштином.

Овом приликом градоначелник је са представницима Министарства културе и информисања, директорком лесковачког музеја, сарадницима и новинарима обишао Градску кућу и њене просторију.

У „Музејону“, градоначелник је време провео играјући се и разговарајући са децом, која су га провела кроз разне активности које ће од данас бити доступне свим малишанима и њиховим породицама.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија