wrapper

У Лесковцу је одржан Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте који је организовао Савет за безбедност саобраћаја Града Лесковца као локални партнер Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије уз стручну подршку Асоцијације за безбедност мотоциклиста.

 Циљ пројекта под називом „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте“, који је покренула и финансира Агенција за безбедност саобраћаја РС, је повећање безбедности једне од најрањивијих категорија учесника у саобраћају – возача мотоцикла и мопеда. Лесковац је од стране Агенције препознат као локална самоуправа са високим степеном ризика страдања мотоциклиста.

У Техничкој школи „Раде Металац“ за 15 полазника обуке, који су чланови Асоцијације за безбедност мотоциклиста, председник Асоцијације др Владимир Јевтић одржао је теоријски део тренинга. Он је овом приликом мотоциклистима пренео своја знања када је ова тема у питању, али и разменио искуство по питању безбедности у саобраћају.

Тренинг безбедне вожње мотоциклиста и бициклиста др Јевтић одржао је и ученицима Техничке школе подручја рада Саобраћај који су стекли нова знања о томе како да заштите и себе и друге у саобраћају.

Тренингу су присуствовали и технички секретар Агенције за безбедност саобраћаја РС Иван Бојовић, заменик председника Савета за безбедност Града Лесковца Бранислав Ђорђевић и начелник Одељења саобраћајне полиције Лесковац Миливоје Стојилковић.

Практични део тренинга одржан је испред СРЦ „Дубочица“.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија