wrapper

У улици Жикице Јовановића Шпанца почели су радови на уградњи завршног слоја асфалта на тротоару, као и реконструкцији коловоза, од семафора до пруге.

Ово је трећа фаза радова, јер је у протеклих неколико месеци завршена изградња тротоара у дужини од 500 метара, а потом и изградња два стамбена прилаза у укупној дужини од око 200 метара.

У радове из прве и друге фазе уложено је око 12,2 милиона динара, а у реконструкцију коловоза биће уложено 12,6 милиона динара.

- Ово је једна од важнијих саобраћајница у нашем граду, која је била у јако лошем стању и представљала један од приоритета за комплетну реконструкцију. Подсетићу и да су прошле године у овој улици замењене дотрајале водоводне цеви у дужини од 620 метара, за шта је издвојено око 11 700 000 динара. То значи да смо и у овом случају све радили плански и да ћемо након завршетка и ове последње фазе потпуно променити изглед ове важне саобраћајнице на задовољство наших суграђана, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је данас обишао радове.

Постојећа саобраћајница биће проширена за још једну траку, а у плану је и реконструкција кружног тока на Булевару Николе Пашића.

У овој години за периодично одржавање путева из градског буџета издвојено је 105 милиона динара. 

Планом периодичног одржавања предвиђена је и реконструкција Светоилијске, Млинске улице, као и саобраћајница у централној градској зони. Осим тога, радиће се и пресвлачење и санирање дела општинског пута кроз Бобишта, дела некатегорисаног пута кроз Грајевце, пута од Мирошевца до Славујевца, као и дела општинског пута кроз Кутлеш.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија