wrapper

У Влајковој улици у току су радови на реконструкцији водоводне мреже у укупној вредности од 12 милиона 100 хиљада динара.

Пројекат финансира немачка КфW Банка, при чему ЈКП Водовод учествује са 70% враћања кредита а 30% је грант.

„Ова улица спада у ред приоритетних улица за реконструкцију водоводне  мреже јер је постојећа водоводна мрежа изграђена 1964. године и за последњих 10 година регистрован је велики број кварова – рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је данас обишао радове.

Радови се изводе на траси дужине 792м, при чему се уграђује тврди полиетилен  профила Ø 110 за радни притисак од 10 бара. Влајкова улица једна од је 29 у којима се у току 2017. године врши замена водоводне мреже.

„Радови на реконструкцији свих 29 улица у којима је планирана реконструкција водоводне мреже се одвијају редовном динамиком – казала је Косара Илић, директорка ЈКП „Водовод“.

На основу спроведених јавних набавки у Влајковој улици изабран је извођач радова Беонанат-Машинокоп из Београда. По усвојеном динамичком плану који је доставио извођач радова, предвиђена је реконструкција улице за 50 календарских дана.

У току 2016. у Влајковој улици реконструисан је део тротоара за шта је из градске касе издвојено 2,9 милиона динара. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија