wrapper

У улици „Божидара Величковића“ почели су радови на замени водоводне мреже у дужини од 875 метара, профила фи 110, и 80 метара профила фи 63 за стамбени прилаз. Вредност ових радова је 15 милиона динара.

Због великог броја кварова на водоводним инсталација и старости мреже око 45 година ова улица је, према речима Вање Кузмановић,  извршне директорке техничких послова ЈКП „Водовод“, сама себе кандидовала да уђе у ред приоритетних улица за реконструкцију мреже.

„Све време док траје извођење радова, стара водоводна мрежа биће у функцији и грађани ће имати уредно снабдевање водом. Оног тренутка када се нова водоводна линија исконтролише, ураде испитивања цеви на притисак и провери њена бактериолошка исправност, стичу се услови за њено активирање уз трајно стављање ван функције старе мреже – објаснила је Кузмановић.

Она је додала да су цеви у складу са европским нормама чији квалитет гарантује да ће и после 50 година цеви трпети исто напрезање. Такође, испоштована је законска регулатива у погледу постављања противпожарних подземних хидраната на траси цевовода.

Паралелно са извођењем радова на постављању уличне водоводне мреже изводиће се прикључци за домаћинства према техничким нормативима. Сваки прикључак мора да буде усклађен са важећом Одлуком о водоводу и канализацији и сваки ће се решавати посебно у складу са фактичким стањем на терену.

Радови у улици „Божидара Величковића“ део су завршне фазе Пројекта пружања техничке помоћи општинама средње величине на југу Србије из области снабдевања водом и каналисања насеља. Пројекат финансира немачка КФВ банка у циљу побољшања услова снабдевања водом, при чему ЈКП „Водовод“ учествује са 70 процената, а 30 процената је грант.

Као завршна фаза пројекта предвиђена је реконструкција водоводне мреже у 29 улица у граду. Изабрани извођач радова у улици Божидара Величковића је фирма „Телекомункације“ Блаце. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија