wrapper

Данас су почели радови на првој фази реконструкције зграде Друштвеног преузећа „Синтетика“.

Кроз  три тендерска поступка обухваћене су три фазе извођења радова. Процењена вредност прве и друге фазе је по 30 милиона динара, а треће 60 милиона динара.

„Имајући у виду искуства са компанијом „Јура“, која је на простору некадашњег Друштвеног предузећа „Југекспрес“, проширила свој пословни простор, бићу слободан да кажем да се куповина предузећа из стечаја и уступање инвеститорима, показала као добра пракса. Подсетићу да је Лесковац  први град у Србији који се одлучио на овакав потез, јер смо свесни да је боље да фабрике и земљиште која годинама пропадају, дамо инвеститорима како би могли да прошире производњу и отваре нова радна места – рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић, који је данас обишао почетак радова.

Првом фазом на реконструкцији обухваћени су припремни радови, радови на рушењу, груби грађевински и радови на реконструкцији кровова објеката који чине комплекс „Синтетике“.

Након стручне оцене понуда, комисија је рангирала четири прихваћене и изабрала најповољнијег понуђача-предузеће „Инвестградња“из Лесковца, са понуђеном ценом  26.477.000 динара.

Други тендер обухвата радове на изради подова од феро-бетона. За најповољнијег од укупно три понуђача, изабрано је преузећу „ROOFS“ Нови Београд, са понуом од 25.656.000 динара.

Трећим тендером обухваћени су инсталатерски и завршни грађевински радови. Јавно отварање понуда било је 21. децембра, најповољнији понуђач био је „ROOFS“ Нови Београд, и сада се чека истек законског рока за евентуално подношење захтева за заштиту права понуђача.

По завршетку радова ова зграда биће уступљена турској компанији „Џинси“ која планира да прошири своје капацитете и запосли најмање 300 нових радника. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија