wrapper

Санацијом ударних рупа у улици „Димитрија Туцовића“ почело је редовно одржавање улица, општинских и појединих некатегорисаних путева на територији града Лесковца.

Реч је о пословима који су у 2017. и 2018. години поверени предузећу „Трејс ПЗП Врање“, а вредност уговора је по 30 милиона динара за обе године.  

У складу са Законом о јавним путевима Град Лесковац је у 2017. години издвојио средства и за периодично одржавање.

У оквиру периодичног одржавања локалних путева и градских саобраћајница, које подразумева пресвлачење и санирање већих деоница, биће изведени радови:

  1. у улици Жикице Јовановића Шпанца,
  2. у Млинској улици,
  3. у Светоилијској,
  4. на саобраћајницама у централној градској зони
  5. на делу општинског пута кроз Бобиште,
  6. на делу некатегорисаног пута кроз Грајевце
  7. од Мирошевца до Славујевца
  8. део општинског пута кроз Кутлеш

За ове намене издвојено је укупно 105 милиона динара.

Поред свега, у овој години су у буџету за одржавање путева на територији града Лесковца, чији је управљач Месна заједница, издвојена 23 милиона динара.

За поткресивање грана дрвећа која се налазе на путу, кошење траве, чишћење и уређење јаркова издвојено је 5.000.000 динара. Вршење ове комуналне услуге поверено је Јавно-комуналном предузећу „Комуналац“ Лесковац, а на територији Грделице и Предејана Јавно-комуналном предузећу „Грделица“, за шта су издвојена додатна 3.000.000 динара.

У складу са Законом о комуналним делатностима и на основу Одлуке Скупштине града Лесковца обављање комуналне делатности одржавања хоризонталне сигнализације на територији града Лесковца поверено ЈКП Комуналацу. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија