wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

Национално инвалидско удружење "ИЛКО" организовало је данас у сали Скупштине града предавање под називом "Нисте сами - психолошка подршка и исхрана онколошких болесника у свим фазама лечења", како би се оболели оснажили за борбу против ове тешке болести и лакше поднели дуготрајан процес лечења.

Суочавање са болешћу и лечење доносе са собом осим здравствених и бројне психолошке последице, попут депресије, изолације, безнађа. Циљ данашњег скупа био је да се кроз разговор са оболелима пружи подршка онколошким пацијентима да се без обзира на све потешкоће не предају и не губе вољу за животом. Важна тема била је и исхрана оболелих током и након лечења, са адекватним информацијама о начину исхране који може да унапреди квалитет живота пацијената.

Присутне је поздравила и Мина Цветановић, помоћница градоначелника задужена за здравство, која је казала да је град увек отворен за овакве пројекте и да се слични пројекти подршке у Лесковцу финансирају преко конкурса за област социјалне заштите.

Пројекат "Нисте сами - психолошка подршка и исхрана онколошких болесника у свим фазама лечења" подржало је Министарство здравља Републике Србије.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија