wrapper

Милан Тодоровић, ученик Техничке школе „Никола Тесла“ из Сурдулице, добитник је прве награде на ликовном конкурсу за календар програма Европски ПРОГРЕС за 2016. годину, на тему „Европа у мом крају“, док су друго и треће место припали Милошу Ђорђевићу из гимназије „Бора Станковић“ из Врања и Стефану Јовановићу, ученику Школе за текстил и дизајн из Лесковца.

Свечана додела награда и промоција календара одржане су у Лесковачком културном центру, где су менаџер програма Европски ПРОГРЕС Грем Тиндал и градоначелник Лесковца Горан Цветановић уручили лаптоп, таблет рачунаре и мобилне телефоне за 12 најбољих срењошколаца и средњошколки чији се радови налазе на страницама календара Европског ПРОГРЕС-а за 2016. годину.

Овај календар красиће и радови Ненада Друговића и Ерне Паљевац из Нове Вароши, Милана Величковића и Александре Стојановић из Сурдулице, Амара Наџибеговића из Новог Пазара, Регибе Незири из Прешева, Милене Милошевић из Лесковца, Садмира Хаџибеговића из Сјенице и Јоване Стефановић из Алексинца.

Техничка школа „Никола Тесла“ из Сурдулице је на основу броја и квалитета пристиглих радова проглашена за најбољу школу, а као награду добила је лаптоп рачунар, пројектор и платно за пројектор.

Како је истакао Грем Тиндал, менаџер Европског ПРОГРЕС-а, овај догађај је симбол новогодишњих празника и симбол нових идеја.

-          Млади из југоисточне и југозападне Србије су кроз предлоге својих пројеката поред велике креативности и талената показали да желе да се образују, посећују културне садржаје у свом крају, унапреде заштиту животне средине и оно што је посебно важно да брину о најрањивијим групама становништва - рекао је Тиндал.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић честитао је награђеним ученицима и ученицама и изразио задовољство сарадњом са програмом Европски ПРОГРЕС и претходним програмом ЕУ ПРОГРЕС који су уз финансијску подршку Европске уније и Владе Швајцарске у Лесковцу подржали пројекте у укупној вредности од више од 800.000 евра.

Сви заинтересовани имају прилику да посете изложбу ученичких радова у просторијама Лесковачког културног центра до 31. децембра 2015. године. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија