wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић приредио је пријем за председника Кошаркашког савеза Србије Предрага Даниловић.

Даниловић је са сарадницима посетио Лесковац како би се упознао са стањем у коме се налази кошаркашки спорт у овом делу Србије.

- Кошарка је у Лесковцу била, а и данас је један од најпопуларнијих спортова. Од 1948. године када су одигране прве кошаркашке утакмице па до данас Лесковац је имао пуно разлога да се поноси својим кошаркашицама и кошаркашима. Кошаркашки клуб Здравље је као прволигаш остварио неке од највреднијих резултата у историји лесковачког спорта. Подсећање на финале Купа са Партизаном у Лесковцу управо почетком априла 2000. године, али и на вероватно и највећу утакмицу у историји лесковачког спорта када је Здравље у еврпском Купу Радивоја Кораћа дочекало турски Бешикташ 17. октобра 2001. године то потврђује. Ти резултати показују да кошарка у Лесковцу има јаке корене, али и постављају високе циљеве пред нове генерације играча, тренера и кошаркашких радника - рекао jе градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Први човек Лесковца је подсетио и на успехе лесковачке кошарке.

- И женска кошарка у нашем граду има богату историју. Ако се сетимо да су кошаркашице Југекспреса још далеке 1977. године играле у Првој савезној лиги тадашње Југославије, да су касније под именом Дубочица тај успех понављале и 1993. и 1999. године говори о традицији коју кошарка као спорт има у нашем граду. Сви ови резултати показују да темељи постоје, а на кошаркашким радницима је да својм радом, уз подршку локалне самоуправе наставе пре свега рад са младим јер млади су будућност кошарке и спорта у Лесковцу.

- Ово је за мене веома битна посета, једна у низу за које сам рекао да ћу долазити, да ћу да обилазим регоне и градове, да ћу да разговарам са људима јер нико не зна проблеме боље од оних који живе и раде овде. Лесковац има богату кошаркашку историју. Сигуран сам да ће у будућности да буду још бољи, имам информацију да клубови добро раде. Оно што је веома важно је да је локална самоуправа на челу са градоначелником изузетно коректна када је у питању финансирање спорта и кошарке наравно. Спорт је нешто што је веома важно за нашу земљу, децу склањамо са улица и помажемо да постану добри људи. Још једном захваљујем градоначелнику на пријему и верујем да ће ово бити само једна у низу посета Лесковцу - казао је председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, координатор региона КСС Бошко Аџић и председник Регионалног Кошаркашког савеза Јужне Србије Вуле Вуковић одржали су након пријема састанак са представницима клубова из овог дела Србије.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија