wrapper

У Власотинцу је данас отворен нови производни погон компаније Грунер, а председник Србије Александар Вучић је након пресецања врпце поручио да уложени капитал износи 6,5 милиона евра, у којем Србија учествује са 3,2 милиона евра.

Помагаћемо и даље, поручио је Вучић и додао да ће овај нови производни погон упошљавати нових стотину запослених.

Председник је захвалио Немачкој што отвара породичне фабрике у Србији и констатовао да је то највеће богатство.

"Када они долазе значи да Србија није лоше место - рекао је Вучић.

Приметио је и да Србија мора највише да улаже у младе људе у њихово образовање и тек тада, можемо да рачунамо на другачију будућност.

Обраћајући се генералном директору Грунера Шпрајцеру, Вучић је рекао да му захваљује зато што је показао љубав према земљи у којој му је отац страдао. Позвао га је и да што више показује убудуће то нешто српско што има у себи.

Иначе, у новом погону запослено је 50 радника, те их сада има укупно 480 у тој фабрици, а план је да до 2020. године буде примљено још 50 радника у новом погону.

"Појачаћемо развој југа Србије - казао је Вучић.

Он је рекао да је задовољан оним што је до сада учињено, али да "морамо још више и боље".       

"У плану је изградња пута Ниш - Приштина и то ће довести до доласка инвеститора у Топлицу, где имамо четири округа. Житорађе је буквално спашено, као и Лебане где смо изгубили људе. Пре 15, 20 година све смо гасили и затварали, сада отварамо - рекао је Вучић.

Он је најавио да ће до маја бити отворена два дела пута кроз Јабланички округ, који иду ка Македонији, што је веома значајно за довођење инвеститора.

"Тражићемо у Лесковцу нове инвеститоре, у Власотинцу, Црној Трави која нам је важна због границе према Бугарској. Морамо све да урадимо да тамо сачувамо становништво – додао је председник.

Вучић је казао и да је као председник Владе и председник државе обишао више општина него други политичари за последњих 45 година.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија