wrapper

Удружење дистрофичара у Лесковцу представило је данас часопис под називом "Реч дистрофичара - Другачији, а исти", настао у склопу пројекта Живот са дистрофијом који је финансијски подржао Град Лесковац.

Циљ овог часописа је да дистрофичаре оснажи да се активно укључе у друштвене токове а широку популацију инфоримише о животу са овом болешћу и широком спектру активности Удружења.

Град Лесковац је у току ове године издвојио 35 милиона динара за финансирање пројеката из области социјалне заштите, којима су конкурисала и удружења особа са инвалидитетом.

- Са Удружењем дистрофичара учествујемо у још једном важном пројекту који има за циљ подстицање самозапошљавања особа са инвалидитетом. Пројекат финансирају Европска унија, Влада Швајцарске и Влада Републике Србије а део средстава обезбедио је и Град Лесковац, казао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић који је данас присуствовао промоцији часописа.

- Са задовољством могу да кажем и да финасирамо рад осам персоналних асистената, од којих је петоро ангажовано управо за помоћ оболелима од дистрофије. Кажу: бићемо велики онолико колико можемо разумети једни друге. Ми настојимо да редовно ослушкујемо проблеме особа са инвалидитетом и излазимо у сусрет њиховим потребама, чинећи им град и социјалне услуге приступачнијим и доступнијим, истакао је Цветановић.

Гордана Стојановић, председница Удружења дистрофичара истакла је да ово удружење сваке године реализује неколико пројеката које подржавају ресорна министарства, европски фондови као и локална самоуправа и захвалила се градоначелнику на континуираној подршци особама са инвалидитетом.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија