wrapper

Стање на путевима у Лесковцу је задовољавајуће, а преко 90 посто путних праваца је оспособљено, казао је  директор ЈП "Урбанизам и изградња Лесковац" Миленко Миленковић. Проблема још има у брдско-планинским крајевима где се свом расположивом механизацијом чисте снежни сметови и наноси који достижу висину од по неколико метара.

Највише посла и даље има у неким селима у вучјанском крају, као и у околини Грделице и Предејана.

Један булдозер чисти деоницу од Барја до Оруглице и Равног дела где су сметови висине и до 7 метара. На овој деоници очишћено је око 10 километара пута, а други булдозер завршава чишћење деонице од бране Барје преко Калиђерца до Црцавца.

Путним правцима којима су прошли утоварна лопата и грејдер проћи ће и камиони како би бацили мешавину соли и ризле.

У току је и уклањање снежних наноса у селима у области Грделице и Предејана, попут Бистрице, Робин Дела, Бојишине, Старог села, Новог села, Сушевља и Кораћевца, где је ангажована додатна механизација, па се очекује да се један део путева данас оспособи за саобраћај, а остатак до краја сутрашњег дана.

На терену су константно и припадници Штаба за ванредне ситуације, као и припадници Ватрогасно-спасилачке јединице Лесковац, како би се допрело до најудаљенијих села и упутила помоћ мештанима.

Паралелно са овим радовима екипе Јавно комуналних предузећа Комуналац и Грделица чисте тротоаре и јавне површине у Лесковцу, односно Грделици и Предејану.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија