wrapper

Премијер Србије Александар Вучић данас је присуствовао пуштању у рад реконструисане и модернизоване деоницe пруге Винарце – Ђорђево, чиме су завршене све три јужне деонице на међународном железничком Коридору 10 између Ниша и Прешева, уз финансирање из руског кредита, чија је укупна вредност 30,4 милиона долара, а дужина 46,5 километара.

Вучић је у Лесковцу казао да су у циљу потпуне модернизације железничког правца од Ниша до Македоније преостале још четири деонице у дужини од 340 километара, за шта недостаје око 700 милиона евра.

Он је похвалио рад Руске железнице која је радила на модернизацији пруге и која са радовима не касни ни један дан и казао да ће се ове године градити и модернизовати више од 255 километара пруга.

- До сада су возови ишли 30 до 50 километара на сат, сада ће ићи од 100 до 120 километара на сат. У будућности ћемо пруге да правимо још бржим, путева да правимо што је могуће више, рекао је Александар Вучић данас у Лесковцу.

Премијер Александар Вучић данас је казао и да грађани Србије могу да у овој години очекују повећања плата и пензија јер ће април бити завршен у суфициту иако је било предвиђено пола милијарде евра дефицита.

На деоници Винарце - Ђорђево, дугој 15 километара, комплетно су реконструисани колосеци, главни колосеци у станицама Лесковац и Ђорђево, као и 11 путних прелаза са потпуном вертикалном и хоризонталном сигнализацијом.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић рекао је данас да ће Лесковчани сада моћи да путују брже, јефтиније и безбедније. Он је истакао да је кроз реконструкцију 4 путна прелаза у самом граду, решен велики проблем безбедности учесника у саобраћају на овим местима, јер су прелази обезбеђени аутоматским системом осигурања са полубраницима, а да ћеГрад Лесковац добити још три пара путничких возова, што значи да ће бити и чешћих полазака са Железничке станице у Лесковцу.

Имајући у виду и знатно јефтинију цену возне карте у односу на друге видове превоза, верујем да ће путовање возом поново бити један од најпопуларнијих начина за превоз путника. То значи да ова Влада, захваљујући константим инвестицијама, враћа поверење грађана у Железницу и возове, који су некада били незаобилазно транспортно средство за Лесковчане и грађане Србије, истакао је градоначелник Цветановић.

Отварању је присуствовала и потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструкутре Зорана Михајловић, која је истакла да без модерне железнице нема модерне Србије и да грађани морају да чувају железницу.

Премијер Вучић обишао је данас радове на изградњи моста Џемен До код Владичног Хана на Коридору 10 и добио обећање извођача радова да ће та деоница, дуга 6,1 километар, бити завршена до краја године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија