wrapper

У Свечаној сали града данас је приређен пријем за професоре и полазнике Пете летње школе музике "Стрингс".

Ове године часове виолончела, виолине, виоле, гитаре и контрабаса држаће 12 врхунских предавача са факултета и музичких академија из Србије и иностранства. Број полазника је највећи до сада, па ће часове музике похађати око 90 младих музичких талената.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић изразио је задовољство што је стотинак младих људи у Летњој школи музике видело прилику за додатно усавршавање свог талента, и што међу њима има деце из читаве Србије, па и земаља окружења.

- Баш зато што смо препознали значај ове школе за младе музичке таленте, Град Лесковац од првог дана њеног постојања финансијски подржава рад Летње школе „Стрингс“, а ове године је по други пут стигла и подршка Министарства културе, рекао је Цветановић.

Школу „Стрингс“, која је почела јуче и трајаће до 19. августа,  уз подршку града и министарства културе организује Лесковачки културни центар. Директорка Културног центра Сања Цонић рекла је да се интересовање за школу "Стрингс" из године у годину повећава, наводећи податак да је прве године било свега 12 полазника и неколицина професора.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија