wrapper

Поводом Светског дана белог штапа, који је посвећен слепим и слабовидим особама, у Свечаној сали Града Лесковца приређен је пријем за чланове Окружне организације слепих и слабовидих лица.

Помоћница градоначелника за здравство Мина Цветановић истакла је да Град Лесковац улаже напоре да изађе у сусрет потребама особа са различитим врстама инвалидитета и омогући им квалитетнији и бољи живот.

-   Протеклих година урађено је доста тога по питању уклањања архитектонских баријера у граду, од звучних  семафора до постављања стаза за слепе на пешачким површинама. Трудићемо се у наредном периоду да учинимо да Лесковац буде још приступачнији особама са инвалидитетом, али је важно на овај дан и скренути пажњу шире јавности да се слепи не посматрају као особе са хендикепом, већ као равноправни чланови наше заједнице, како бисмо заједно градили једно хуманије и лепше место за живот свих наших суграђана, рекла је Мина Цветановић.

У 2017. је за пројектно финансирање овог удружења издвојено 1.400.000 динара.

- Од почетка имате пуну подршку градоначелника и Одељења за друштвене делатности и тако ће бити и надаље, а трудићемо се да додатно унапредимо сарадњу у појединим сегментима, рекао је Братислав Нешић из Одељења за друштвене делатности Града Лесковца.

На константној подршци локалној самоуправи захвалио се Миливоје Ђокић, председник Окружне организације слепих и слабовидих.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија