wrapper

Граду Лесковцу данас је у Београду уручено признање у виду захвалнице за изузетан допринос запошљавању у 2017. години на нивоу локалних самоуправа.

У име града захвалницу је примила заменица градоначелника Јасмина Ранђеловић, а уручење је уприличено поводом Дана националне службе за запошљавање.

У образложењу је наведено да је град Лесковац једна од локалних самоуправа које су дале највећи допринос запошљавању, узимајући у обзир усвојени Локални акциони план запошљавања, висину средстава опредељених за запошљавање из буџета локалне самаоуправе, као и број учесника у мерама на основу издвојених средстава из буџета локалних самоуправа у 2017.

На основу потписаног споразума за спровођење програма и мера Локалног акционог плана за запошљавање у 2017. години, Град Лесковац и Национална служба за запошљавање учествују са по 13  милиона динара, што укупно износи 26 милиона.

Од овог износа 6 милиона било је опредељено за јавне радове, 10 милиона динара за програм самозапошљавања  и још 10 милиона динара за стручну праксу.

 Град Лесковац ће уз техничку помоћ НСЗ-а реализовати у 2017. години  и програм стручне праксе са просечном оценом 9 и више  за приправнике са најмање четворогодишњим високим образовањем и програм обуке за познатог послодавца.

Кроз реализацију Локалног акционог плана за запошљавање, град је у последњих 5 година издвојио око 130 милиона динара, а Национална служба за запошљавање још 21,3 милиона.

Отворене су 243 мале фирме од којих и данас ради 190. Код приватног послодавца запослено је 296 радника.

За 214 младих људи од чега 96 младих свршених високошколаца са просечном оценом  9 омогућено је обављање стручне праксе, као и за 118 лица са просеком испод 9. Град је омогућио обављање јавних радова и запошљавање 196 људи.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија