wrapper

На Високој пословној школи струковних студија у Лесковцу данас је представљена публикација "Туристички потенцијали Лесковца и околине", која је израђена уз подршку релевантних градских културних и привредних установа.

Публикација обухвата богато културно-историјско наслеђе, фестивале, као и гастрономску понуду лесковачког краја.

- Покушали смо да представимо најбоље од онога што наш град може да понуди турустичком тржишту. Ово је уједино и позив да заједно радимо на развоју досадашњих, али и осмишљавању нових туристичких садржаја, јер само на тај начин можемо допринети квалитету туристичког производа нашег краја. Високе пословне школе струковних студија Лесковац ће и даље активно учествовати у промовисању туристичког садржаја града и околине, како својим идејама и промотивним активностима, тако и школовањем квалитетног кадра из области туризма, угоститељства и гастрономије, рекла је директорка ове образовне установе Милена Марјановић.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић казао је да је уз паметну промоцију и улагање у репрезентативне садржаје, туризам итекако исплатива грана привреде. Он је истакао да је локална самоуправа, у циљу развоја туризма, између осталог уложила значајна средства у уређење купалишта на Вучјанки, обнову манастира Светог Јована у Јашуњи, промењена је стална поставка у Народном музеју након 40 година...

- То је само део онога што Лесковац може да понуди свету, имајући у виду богато културно-историјско наслеђе, знамените фестивале, бројне природне лепоте, као и два бренда по којима смо препознатљиви у свету, лесковачко роштиљ месо и лесковачки ајвар, рекао је градоначелник истичући да се ради и на брендирању других специјалитета из нашег краја.

Након промоције публикације одржан је и округли сто на тему "Формирање туристичког производа Лесковца и околине".

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија