wrapper

У кабинету градоначелника Лесковца одржан је састанак на којем је било речи о Пројекту управљања отпадним водама, и то о његовој трећој компоненти која подразумева проширење канализационе мреже у Лесковцу.

„Очекујем да, уколико све буде како треба, у наредних неколико месеци кренемо са преговарачким делом везаним за потписивање уговора у вредности од око 7 милиона евра и надам се да би кроз пар година Лесковац могао да добије осамдесетак километара канализационе мреже – рекао је Душко Крсмановић, економски саветник Амбасаде Краљевине Холандије.

Он је додао да је циљ овог састанак био да се утврди степен испуњености критеријума за наставак и фазу имплементације, уз напомену да се иде у добром правцу.

Милан Стевановић, испред Министарства пољопривреде и заштите животне средине, честитао је градоначелнику Лесковца Горану Цветановићу на решености да се овај пројекат реализује.

„На овом састанку потврдили смо и да ће ресорно министарство до краја године финансирати колектор у дужини од 5 километара – рекао је Стевановић и додао да се овом приликом разговарало и о подршци у висини од два милиона евра како би се грађанима Лесковца омогућио повољан прикључак.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић још једном је изразио решеност локалне самоуправе да се све што је у оквиру законске регулативе Републике Србије прилагоди захтевима пројекта, како би одлука о донацији била позитивна и чиме би се стекли услови да се уђе  у следећу фазу реализације овог значајног пројекта.

„Искрено верујем и надам се да смо са оним што смо до сада урадили, показали нашу спремност да реализујемо овај програм и да на тај начин унапредимо нашу животну средину и створимо боље услове за очување здравља наших суграђана и суграђанки – рекао је градоначелник Цветановић истакавши да је развојна фаза овог пројекта успешно завршена.

Укупна вредност ОРИО пројекта је око 7 920 000 евра.

Састанку су присуствовали Зоран Лазић и Питер де Јонг, испред Државне агенције за предузетништво Краљевине Холандије, Владица Божић, испред Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Драгана Васић - пројект менаџер испред PEID-а као техничка подршка за Пројекат изградња градског колектора и представници ЈИП-а – руководстава ЈКП Водовода, Органа управе и сарадници.

Изјаве можете погледати овде

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија