wrapper

Радови на рехабилитацији државног пута IIА реда бр.158 Ниш-Лесковац на деоници између Брестовца и Печењевца почели су данас.

Радови се изводе у дужини од 5000 метара и њихова вредност износи око 65 милиона динара. Ова деоница биће повезана са деоницом у Печењевцу код амбуланте у коју су путеви Србије уложили 4,2 милиона динара.

Ови радови били су повод да градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, са својим сарадницима обиђе ову деоницу. Он је том приликом казао да град Лесковац има велику подршку председника Александра Вучића и Владе Републике Србије посебно се осврнувши на улагања у путну инфраструктуру и помоћ министарстава, Коридора и Путева Србије:

„Подсетићу вас да смо, уз помоћ Путева Србије, на путу између Лесковца и Ниша до сада рехабилитовали коловоз у дужини од 8,2 километра са преко 86 милиона динара. Урађена је деоница на Нишкој улици, деоница код Пољопривредне школе, пут Залужње-Лесковац, пут код Прибоја и у Печењевцу код амбуланте. Ако овој суми додамо данашњу од 65 милиона и друге инвестиције Путева Србије попут рехабилитације раскрснице код Поште и деонице између Карађорђевца и Петровца, као и улице Радничка и Влајкова, кружни ток у Вучју од милион динара, у укупном износу од око 8 милиона, долазимо до укупне суме од 160 милиона коју су путеви Србије уложили на територији Града Лесковца у последњих неколико година“ и додао да ће због ових радова у дужини од преко 5 километара у наредних месец дана на том подручју бити једно велико градилиште.

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић истакао је да је извођач овим радова Трејс Србија и њихов предмет је замена асфалтног слоја на деоници.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија