wrapper

Након две године „подстанарског“ статуса, ученици из Дрћевца, Ораовице, Црковнице и Големе Њиве, вратили су се у своју школу у Дрћевцу.

После пожара који је избио 2015, уништен је део ове зграде, кровна конструкција, фискултурна сала, оштећена је месна канцеларија.  Локална самоуправа је издвојила 4,5 милиона динара како би обновила објекат у којем је смештена школа, али и месна канцеларија.

С тим средствима постављен је нови кров, реконструисани су подови и зидови, фасада зграде, замењени олуци и громобранска инсталација, реконструисана је електромрежа.

 „Велико ми је задовољство што поред школа у самом граду, водимо рачуна и о школским објектима који су удаљени по петнаестак километара од Лесковца, као што је овај у Дрћевцу – рекао је градоначелник Цветановић који је данас посетио ову школу и додао да ће наредне године бити замењена дотрајала столарија на школи и опремљена фискултурна сала.

„То чинимо, јер знамо да су школе „душе“ оваквих места.  Са њиховим гашењем полако нестају и сама села. Ми не желимо да се то догоди и зато константно издвајамо средства како би ђацима обезбедили боље услове за боравак у учионицама – истакао је градоначелник.

Школу у Дрћевцу ове године похађа 11 ученика од првог до четвртог разреда.  

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија