wrapper

Одељење за финансије града Лесковца, Одсек локалне пореске администрације подсећа пореске обвезнике пореза на имовину физичких и правних лица, комуналне таксе на фирму, накнаде за заштиту и унапређење животне средине, накнаде за коришћење грађевинског земљишта да измире своје обавезе, доспеле на дан 31.12.2017.

С обзиром на то да расходи градког буџета зависе од прихода који се остваре у току године, такође зависи и могућност града да своје обавезе благовремено измирује.

Овом приликом се грађани и привредници подсећају да на основу пореских обавеза град Лесковац од грађана и привредника потражује око 2,2 милијарде динара, што представља око 60% овогодишњег буџета града.

Уколико би ова дуговања према граду била измирена, могла би да се повећају издвајања за младе, пољопривреду, изградњу улица, водоводних и канализационих мрежа, културу, спорт, становнике без примања, односно, да се одговори обавезама које су постављене Одлуком о буџету града Лесковца.

Град Лесковац је у току децембра 2017. измирио све обавезе по основу расписаних конкурса за субвенционисање пољопривредних произвођача.
У току јануара текуће године биће измирене све обавезе према запосленима по основу заосталих плата. Најуспешнији таленти ће бити награђени за Светог Саву. У току фебруара биће исплаћене јубиларне награде запосленима у основном и средњем образовању.
Обавезе према добављачима и извођачима се уредно измирују.

Да би могло да се настави са реализацијом плана и програма, а све у  циљу задовољења потреба грађана и привреде, неопходно је да порески обвезници уредно измирују своје обавезе према граду.

Свест о значају измирења доспелих обавеза према буџету града мора да се подигне на виши ниво, а у корист свих грађана Лесковца

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија