wrapper

Локална самоуправа и Завод за јавно здраље у нашем граду проширују своју сарадњу, у циљу даљег унапређења квалита здравствене заштите наших суграђана. Град и Завод радиће на изради и имплементацији пројекта од општег интереса у оквиру друштвене бриге за здравље, у складу са Законом о јавном здрављу, којим ће постојећи Савет за здравље Града Лесковца добити знатно веће ингеренције.

До сада је Савет за здравље имао ограничено деловање које се углавном сводило на заштиту права пацијената. Проширењем списка задужења Савет ће моћи да активно учествује у анализи здравственог стања становништва на подручју нашег града и предлаже мере за његово унапређење, да иницира и прати активности на промоцији здравља, спречавању и сузбијању заразних и хроничних незаразних болести и да учествује у различитим областима деловања јавног здравља у кризним и ванредним ситуацијама.

Обуку чланова локалних савета за здравље како би се адекватно спровели планирани пројекти вршиће у наредној години Стална конференција градова и општина.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић истакао је да ће тиме град још једном потврдити да одговорно приступа унапређењу здравственог стања Лесковчана.

- У претходном периоду успели смо да реновирамо све здравствене амбуланте на територији нашег града, да уз помоћ привредника и министарства унапредимо стање у Дому здравља и Општој болници, а недавно смо обезбедили и средства за реконструкцију Дечјег диспанзера. Ја могу само да додам да ће локална самоуправа бити отворена да пружи сву потребну финансијску подршку за неометано функционисање лесковачког Савета за здравље, на опште добро свих наших суграђана, казао је Цветановић.

Директорка Завода за јавно здравље Александра Николић казала је да је у току ове године настављено уређење радних просторија и лабораторија, а да је Завод од сопствених средстава набавио наменско возило за ванредне ситуације и гасни хромотограф намењен Центру за хигијену и хуману екологију.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија