wrapper

Свечаном академијом у Народном позоришту у Лесковцу Основна школа "Светозар Марковић" данас је обележила 112 година постојања и рада.

Ова образовна установа почела је са радом 1904. године у част стогодишњице Првог српског устанка, 30-их година прошлог века носила је име Јована Цвијића, а данашњи назив добила је након Другог светског рата.

Академији су поред колектива и ученика школе присуствовали и представници локалне самоуправе, цркве и друге званице. Испред кабинета градоначелника присутне је поздравила помоћница градоначелника Мина Цветановић која је казала да је реч о једној од најстаријих школа у нашем граду која је и данас међу најбољим, чему сведочи и велики број награда које ђаци ове школе освајају на бројним такмичењима широм Србије.

- Желим вам да наставите да унапређујете квалитет наставно-образовног процеса и да и даље радите на различитим ваннаставним активностима, неопходним за развој креативности код ђака, истакла је Мина Цветановић, подсетивши да Град Лесковац настоји да свим ђацима на територији града обезбеди боље услове образовања и адекватна места за игру и бављење спортом.

У дворишту школе "Светозар Марковић" недавно је завршен терен за мале спортове, а у току наредне године биће постављена и нова ограда за већу безбедност ученика.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија