wrapper

У Основној школи „Десанка Максимовић“ у Грделици завршени су радови на фасади, захваљујући чему ће уштеда енергије у овој школи бити на вишем нивоу.

Прошле године у овој васпитно-образовној установи извршена је комплетна замена дотрајале столарије у вредности од 3. 900.000,00 динара, а сада су завршени и радови на фасади.

 -  Након Гимназије у Лесковцу и ове школе, радићемо на повећању енергетске ефикасности Средње школе у Грделици, као и Основне школе „Коста Стаменковић у Лесковцу - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је посетио Грделицу.

Колико је ово значајно за саму варошицу потврдила је Ивана Цветковић, директорка школе, као и велики број окупљених грађана.

  Ово је веома битно и за ученике и за професоре, али и за целу Грделицу која је сада добила једну прелепу зграду - рекла је директорка Цветковић.

Према речима Бојана Тојаге, директора Агенције за локални економски развој града, захваљујући замени столарије која је извршена у 2014. години уштеда енергије у школи повећана је за 20 процената.

  Очекујемо да ће сада, након завршених радова на фасади, уштеда енергије бити повећана за 40 процената - додао је Тојага.

Вредност радова на изради фасаде је 4. 200.000,00 динара. Извођач радова је фирма Градинг из Параћина. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија