wrapper

У сали Центра за стручно усавршавање у образовању данас је 64 младих добило уговоре о обављању стручне праксе у градској управи, јавним предузећима и школама.

 Уговори су им уручени на основу два програма која обухватају стручну праксу за дипломце са просечном оценом 9 и више, као и стручну праксу независно од остварене просечне оцене, намењену младима са завршеном средњом, високом школом или факултетом. За ове намене издвојено је 14 милиона динара.

- Знање које се стекне током факултетског образовања и знање које послодавци очекују често нису у потпуности усклађени . Локална самоуправа је то препознала као заједнички изазов и кроз стварање могућности да млади обаве стучну праксу, желимо да вам омогућимо да стекнете потребно радно искуство, као и да практично примените стечено теоријско знање у реалном радном окружењу, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

У протекле четири године стручну праксу је на овај начин обавило преко 160 младих, за шта је из градске касе издвојено преко 40 милиона динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија