wrapper

Пољопривредним произвођачима из Вучја и околних села исплаћено је данас око 4,7 милиона динара у име подстицаја преко Фонда за развој пољопривреде.

Новац је уплаћен на рачуне 177 пољопривредних произвођача. Укупан износ који ће се исплатити за пољопривредике из Лесковца и околине до краја идуће недеље, а по конкурсу из 2016. године, је око 24,5 милиона динара.

Иначе, од 2013. године град Лесковац је путем ових субвенција уложио око 127 милиона динара за субвенционисање око 3320 газдинстава.

Пре поделе субвенција пољопривредницима из вучјанског краја, градоначелник Лесковца Горан Цветановић посетио је газдинство породице Ранђеловић из Стројковца, која се већ дуже од деценије бави узгајањем различитих врста воћа.

Ранђеловићи су почели са малим површинама, али су захваљујући упорности, марљивости и напорном раду временом проширили производњу на пет хектара обрадивих површина. Сада узгајају крушке, јабуке, шљиве, вишње, винову лозу. Поседују малу хладњачу за складиштење воћа, мада најчешће већину производа дају одмах у откуп или у маркете. Уз помоћ субвенција које додељује град, модернизовали су систем за наводњавање чиме су додатно унапредили своје пословање.

- Веома ми је драго када имамо прилику да видимо да рад и труд дају резултате, да постоји могућност за напредовање и да су наши пољопривредници задовољни својим приносима и пласманом. Лесковачка котлина је плодна и богата, а нарочито овај, вучјански, крај познат је по квалитетним сортама воћа. Жеља нам је да то благо које нам је природа подарила искористимо на што бољи начин, рекао је градоначелник Цветановић.

Он је додао да су за успех у томе потребни људи попут чланова породице Ранђеловић, који желе да остану на селима и вредно раде, као и стална подршка града и државе да остваре своје циљеве.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија