wrapper

Основна школа „Васа Пелагић“ у Лесковцу, ове зиме неће имати никаквих проблема са грејањем, јер су стари дотрајали котлови замењени са три нова, захваљујући средствима локалне самоуправе која је за ову обнову издвојила 1.750 хиљада динара.

„Локална самоуправа је у последње четири година уложила око 60 милион само за овај програм унапређења енергетске санације објекта, који подразумева и замену дотрајалих система грејања и замену неефикасних система. То смо већ у неколико школа урадили, сада је на реду ова школа која је имала потпуно застареле котлове, и морали су да се замене - рекао је данас у посети овој школи директор Одељења за друштвени и економски развој Бојан Тојага.

Директор школе Александар Цинцар Јанковић истакао је да је цела процедура завршена у предвиђеним роковима, тако да спремни дочекују зиму.

„ Стари котлови  били су у изузетно лошем стању и због тога смо имали великих проблема са грејањем у току зимских месеци. Међутим, захваљујући граду Лесковцу на уложеним средствима, али и истовремено на труду и енергији за побољшање услова рада у нашим школама, решили смо тај проблем - објашњава Цинцар Јанковић.

Радове је изводила фирма „Владекс“ из Борче, која је на тендеру дала најповољнију понуду.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија