wrapper

У дворишту Прихватилишта за жене и децу жртве насиља ускоро би требало да буде постављен мобилијар захваљујући пројекту који заједнички реализује Удружење професионалаца у образовању и учењу „Апел“ Лесковац и Центар за социјални рад.

Пројекат се финасира највећим делом од стране Министарства за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру. Укупна вредност пројекта је скоро милион динара.  

 „Наша је жеља да деца која бораве на овом месту преброде изолованост и скученост простора и осећају се заиста као код куће“, поручују из Удружења „Апел“.

Иначе, у У адаптацију и санацију овог објекта за потребе Сигурне куће град је до сада уложио 3,5 милиоина динара.

„Мени је веома драго што можемо да се похвалимо да је локална самоуправа у сарадњи са ресорним министарством и одговорним појединцима, у претходном периоду предузела значајне кораке за обнову и уређење Прихватилишта за жене и децу жртве насиља – рекла је Мина Цветановић, помоћник градоначелника Лесковца.

Захваљујући програму „Јачање социјалне инфраструктуре у општинама погођеним мигрантском кризом“, ово прихватилиште биће дограђено и реконструисано наредне године.

У прихватилишту, на срећу, данас не борави ни једна жртва насиља у породици.

Мобилијар ће израдити и поставити Јавно-комунално предузеће „Грделица“ из Грделице.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија