wrapper

У Лесковцу је одржана  јавна расправа о програмским садржајима Радио-Телевизије Србије у области културе, односно о програмским садржајима намењени деци и омладини.

Лесковац је један од три града, поред Београда и Новог Сада, у којима се одржава јавна расправа на ову тему.

„Југ Србије је, из разних разлога, веома осетљиво подручје и ја ћу се заложити у Београду, а то вам овде јавно обећавам, за нешто бољи третман овог подручја и у том погледу. Не видим баш да се не могу наћи паре да се поставе предајници на овом подручју, као што ми се чини да се и ове регионалне и локалне теме могу још боље третирати у централним програмима РТС-а - казао је данас у Лесковцу председник Програмског савета РТС-а Миливоје Павловић.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић, као домаћин скупа, истакао је да је за разлику од комерцијалних медија који су оријентисани ка заради, дужност јавног сервиса да публици обезбеди квалитетне медијске услуге које укључују разноврсне информативне, културне, образовне програме.

„Данас, када се информације размењују великом брзином, проблем није разноликост медија, већ квалитет информација које они производе. Сам поглед на медијску сцену у Србији може да нас забрине, јер када у друштву забава постане доминантна категорија остаје мало времена за програм који би требало да буду противтежа таквим садржајима – додао је градоначелник Цветановић.

Јавне дискусије о програму РТС-а организују се уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија