wrapper

За најлепшу вишњу на овогодишњим Данима вишње у Липовици проглашен је род узгајивача Александра Стаменковића из Липовице, а домаћица која је припремила најлепши колач од овог воћа је Милица Денић.

 

Дани вишње окупили су и ове године велики број произвођача из Липовице и околних села, а свечаном делу претходило је предавање за пољопривредне произвођаче које су одржали стручњаци Пољопривреде саветодавне и стручне службе Лесковац.

Овогодишњи род вишње је задовољавајућег квалитета, о чему су сведочили штандови најуспешнијих узгајивача, на којима су могли да се пробају и најразноврснији специјалитети припремљени од овог воћа.

Манифестацију је званично отворио градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

"Изузетно ми је драго што се на овој манифестацији окупио велики број излагача који су представили своје производе. Пружањем подршке у организацији, жеља нам је да промовишемо лесковачка села, али и да мотивишемо младе људе да се окрену пољопривредној производњи – рекао је градоначелник Цветановић и подсетио да је ове године за пољопривреду из градског буџета издвојено 160 милиона динара.

Присутнима су се обратили и начелник Градске управе града Лесковца  Милош Цветановић и председник Месне заједница Липовица Братислав Јовановић.

Под засадима вишње у Јабланичком округу налази се више од 1 600 хектара, а просечан принос ове године је од 8 до 10 тона по хектару.

Организатор овогодишње манифестације је Одељење за привреду и пољопривреду Градске управе Лесковац.

Читав програм својим наступом употпунили су чланови фолклорног друштва "Пуковачки вез" из Пуковца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија