wrapper

У Установи за одрасле и старије  су у току радови на потпуној реконструкцији овог објекта. Они подразумевају комплетну термоизолацију објекта, изолацију тавана, а биће израђено и соларно постројење за грејање санитарне воде чиме ће се остварити додатне уштеде на електричној енергији.

Од унутрашњих радова ради се комплетна замена подова, врата, реконструкција водовода и канализације, глетовање и кречење зидова, а класично осветљење биће замењено лед сијалицама.

Вредност свих радова износи 62,2 милиона динара, а за ову значајну инвестицију средства су обезбеђена преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

- Нарочито ми је задовољство што Влада Републике Србије и Канцеларија за управљање јавним улагањима препознају Лесковац као пример добре праксе у многим областима, због чега су, управо преко ове Канцеларије, одобрена велика средства за санацију неколико објеката јавне намене. Поред Геронтолошког центра, комплетна реконструкција очекује и школу Јосиф Костић, као и Инфектолошку службу Опште болнице, а у све ове радове ће бити уложено чак 206 милиона динара, рекао је градаонечелник Лесковца Горан Цветановић, који је данас обишао радове.

Градоначелник је подсетио и да је Установа за одрасле и старије прошле године,  међу првима у Србији, добила лиценцу ресорног министарства, као установа која употпуности задовољава стандарде за пружање услуга домског смештаја за одрасла и стара лица.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија