wrapper

У Разгојнском Чифлуку су у току радови на санацији леве обале Јужне Мораве, у циљу боље заштите од поплава. Радови подразумевају изградњу канала на десној обали у дужини од око 500 метара. Након тога биће извршена стабилизација дна корита и изграђени такозвани напери, за сужење речног корита и заштиту обале од ерозије.

У другој фази, након стабилизације обале, урадиће се реконструкција левообалног насипа, који штити од поплава неколико хиљада хектара земљишта и неколико лесковачких села.  Инвестиција је вредна 30 милиона динара, финансира се средствима из буџетске резерве, док надзор ради предузеће Србијаводе.

Извођење радова поверено је фирми Механизација из Власотинца, рок је 9 месеци.

- Захвалио бих се овом приликом Јавном предузећу Србијаводе на континуираној помоћи и подршци у санацији критичних тачака на водотоковима првог реда, на територији нашег града. Преко Србијаводе, један део обале Јужне Мораве саниран је пре две године, након великих поплава које су погодиле овај крај. Осим тога, захваљујући средствима овог предузећа, изведени су и радови на уређењу корита реке Ветернице у дужини од 1100 метара у самом Лесковцу, километра обале Ветернице у Богојевцу, као и три километра корита реке Јабланице, на потезу од Живкова до Печењевца, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић, који је данас у присуству директора Србијаводе Горана Пузовића обишао радове у Разгојнском Чифлуку.

Пузовић је истакао да се тренутно ради на четири локације у Јабланичком округу на санацији критичних тачака и да ће један од приоритета у наредном периоду бити наставак радова на каналу Баре, за шта је неопходно претходно регулисати имовинско-правне односе.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија