wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић уручио је уговоре представницима медија чији су пројекти прошли на овогодишњем конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса  у области информисања.

Град Лесковац је за ову намену у буџету предвидео 20 милиона динара, а о пристиглим пројектима одлучивала је комисија, коју  су чинили Бобан Митић, председник комисије и директор ТВ ПИ канала, Срђан Цонић дописник РТС-а и Никола Лазић, новинар из Бујановца.

Обраћајући се новинарима градоначелник је подсетио да је и ове године комисија формирана од независних медијских стручњака  на предлог новинарских и медијских удружења, овога пута на предлог Удружења новинара Србије и Асоцијације независних електронских медија.

„Пре него што кренемо с доделом уговора, желео бих да кажем да  је град Лесковац свестан значаја који медији имају за развој демократије и да је дужност свих нас да осигурамо да новинари могу да раде слободно – рекао је градоначелник Цветановић.

На конкурс је пристигло укупно 36 пројеката, а медији су за реализацију својих пројеката тражили укупно око 55 милиона динара.

На предлог комисије локална самоуправа суфинансираће пројекте 19 медија. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија